Tzwembad werkt standaard met 3 soorten zwembaden:

Bouwkundige zwembaden in gegoten beton, kuipen vervaardigd uit polyethyleen kunststof en  bouwkundige zwembaden opgetrokken in polystyreen blokken.

Maar ook voor een zwemvijver kan u bij ons terecht.

Wat de keuze ook wordt, u kan steeds vertrouwen op onze vakkennis om u droomproject te verwezelijken.

TER INFO : Voor de bouw van een zwembad is meetstal een vergunning nodig. KLIK HIER om  de voorwaarden te bekijken.

Bouwkundig Zwembad in Gegoten Beton
Polyethyleen Zwembad Kuip
Bouwkundig Zwembad in Polystyreen

In tegenstelling tot een zwembad in kunststof wordt een zwembad in beton niet kant-en-klaar geleverd, maar wordt alles ter plekke gefabriceerd. Op die manier ben je dus volledig vrij om de vorm, afmetingen en zelfs bodem te bepalen. 
Een zwembad in beton komt tot stand door het storten van waterdicht gewapend beton tussen een vooraf aangebrachte bekisting. De vloerplaat wordt ter plaatse gegoten op een waterdichte folie en wapeningsnet. Vakkundig aangebrachte thermische isolatie gaat de afkoeling van het zwembadwater tegen.

Polyethyleen ofwel HDPE (High Density Polyethylen) is een soort kunststof op basis van aardolie. Het bestaat grotendeels uit koolstof en waterstof en bevat geen schadelijke stoffen. Een zwembad in polyethyleen wordt door een gespecialiseerde fabrikant vervaardigd uit platen van 10 mm dik en wordt afgeleverd als kant-en-klare kuip.
De aard van het materiaal laat onbegrensde personalisatie toe, inzake vorm, afmetingen en kleuren.

Een polyethyleen zwembad combineert in feite de voordelen van een monoblok zwembad (snelle plaatsing) met de voordelen van een bouwkundig zwembad (maatwerk en lange levensduur). Een zwembad in HDPE of polyethyleen is bovendien osmosevrij en volledig kleurvast.   

Kies je voor een bouwkundig zwembad, dan kies je niet alleen voor een zwembad voor de eeuwigheid, maar eveneens voor volledige vrijheid inzake afmetingen, vorm en kleur.
Een bouwkundig zwembad in polystyreen wordt immers ter plekke opgebouwd volgens de wensen van de klant.  
Bovenop een gewapende betonnen vloer trekken wij je zwembad op in polystyreen bouwblokken, die nadien volgestort worden met beton. Hiermee zorgen wij niet alleen voor een zeer solide constructie, maar tegelijkertijd voor de perfecte isolatie van je zwembad.

Eenmaal de basisconstructie voltooid, kan jij kiezen voor de verdere afwerking.
Wij laten de keuze tussen de plaatsing van een liner, een pvc-folie die in allerlei kleuren en motieven beschikbaar is, of een bouwkundig zwembad in zichtbeton.

Tzwembad Polyethyleen Kuip
Tzwembad Polystyreen
P1190808